Farvning

Aluminium er et smukt, dekorativt og miljøvenligt materiale
HAI Horsens har et af Nordeuropas største udvalg inden for indfarvning
– og kan på forespørgsel fremstille nye varianter.

 

Valg af indfarvning

Aluminium er smukt, dekorativt og miljøvenligt – men aluminium er farvemæssigt neutralt efter anodisering.

Hos HAI Horsens kan aluminiumsproduktet indfarves efter anodisering. Valg af farve og glans afhænger af, hvor produktet skal anvendes. Derfor skelnes mellem udendørs og indendørs farver.

HAI Horsens har et af Nordeuropas største udvalg indenfor indfarvning – og kan på forespørgsel fremstille nye varianter heraf.

 

Indfarvningsprocessen

Indfarvning foregår ved en elektrolytisk dyppeproces, hvor farvestoffer eller metalsalte indlejres i overfladen, så aluminiumsproduktet får optimal lys- og farveægthed samt korrosionsbestandighed.

 

Udendørs farvning

I dag benyttes anodiseret aluminium oftere og oftere til arkitektoniske formål.
Bygninger opføres oftere i aluminium, der er perfekt til dette formål. Fx bliver bygningernes facader i natur anodiseret eller indfarvet aluminium, da metallet er let, kræver minimal vedligeholdelse og passer ind i de fleste miljøer.

 

Indendørs farvning

I de senere år er aluminium blevet et meget anvendt materiale i hverdagen. Både til indendørs arkitektur og til mere dekorative formål.

Farverne gennemgår en konstant kvalitetskontrol, hvilket sikrer en ensartet indfarvning og høj kvalitet.
Dog gør vi opmærksom på, at der kan opstå farvedifference alt efter om der er tale om indfarvning af støbte emner, plader og profiler.