HAI Horsens køber den familieejede virksomhed Becker-Menzenbach i Kurtscheid, Tyskland

Opkøb gør danske HAI Horsens til europæisk markedsleder

Den danske produktionsvirksomhed HAI Horsens er blevet ubetinget markedsleder inden for anodisering (overfladebehandling) af aluminium i Europa. Det er en kendsgerning efter, at den familieejede koncern med base i Horsens har købt det tyske firma Becker-Menzenbach med produktion i Kurtscheid syd for Bonn i Tyskland.

Becker-Menzenbach ændrer efter overtagelsen 1. marts 2020 navn til HAI Kurtscheid. Købet af den tyske virksomhed tilfører HAI-koncernen et stort anodiserings- og pulvermalingsanlæg.

– Med opkøbet udbygger vi HAI Horsens’ position som den førende europæiske anodiserings virksomhed. Vi udvider vores netværk og styrker udbuddet af ydelser over for vores kunder. Det vil gøre os til en endnu mere attraktiv samarbejdspartner i fremtiden og udbygge vores position i industrien, siger ejer og administrerende direktør for HAI, Jan Køpke Rohdemejer.

Aktionærerne i Becker-Menzenbach er glade for denne udvikling.  Det var vigtigt for os, at virksomheden, dets medarbejdere, kunder og leverandører fik et udviklingsorienteret perspektiv, der kan forventes at være succesfuld – understreger administrerende direktører Dr. Thomas Becker og Norbert Menzenbach. Vi mener, at vi i HAI Horsens, som brancheekspert og kompetent firma, har fundet den rigtige partner.

– Det er et stærkt match på alle parametre. Vi har gennem mange år samarbejdet med Becker-Menzenbach, som vi kender som en fantastisk virksomhed. Vi er begejstrede for opkøbet, og vi glæder os til at byde Becker-Menzenbachs dygtige medarbejdere velkommen til HAI, ligesom vi ser frem til det fremtidige samarbejde med såvel eksisterende som fremtidige kunder og samarbejdspartnere i vores tyske afdeling, siger Jan Køpke Rohdemejer.  

Antallet af medarbejdere i koncernen vil efter overtagelsen være 220.

 Vækst gennem mere end 100 år

HAI Horsens har gennem tiden gennemført flere opkøb, som hver gang har skabt synergier og værdi, både internt i virksomheden og hos kunder og samarbejdspartnere.

Virksomheden, der er grundlagt af den nuværende ejers oldefar i 1913, købte allerede i 1970’erne en række mindre selskaber, og har samtidig udviklet sig og vokset organisk.

– Det er særligt spændende, at vi nu vokser og etablerer os med egen produktion i udlandet. Markedet for anodisering er i stigende grad internationalt. HAIs kompetencer og ydelser er efterspurgt i hele Europa og også uden for det europæiske marked, og vi ser frem til at kunne sætte vores know-how og kompetencer endnu mere i spil uden for Danmark, siger Jan Køpke Rohdemejer.

Efter aftale partner imellem oplyses købesummen ikke, lige som virksomhedens fremtidige omsætning ikke oplyses.

For mere info om HAI se hjemmesiden https://hai.dk/

Faktaboks Becker-Menzenbach:

 • Grundlagt 1965
 • Familieejet 2. generation
 • 50 ansatte
 • 8.500 m2 under tag
 • 15.000 m2 grund
 • Én anodiseringslinje, L: 7,5 meter B: 0,6 D: 2,0
 • Én pulverlak linje
 • Beliggende Kurtscheid, Tyskland (syd for Bonn)
 • ISO 9001
 • ISO 50001
 • Qualanod
 • GSB International

Administration

Phone: +45 75622288
E-mail: hai@hai.dk

Jan Køpke Rohdemejer

CEO
+45 75622288
jkr@hai.dk

Kasper Berggren

Export Sales Manager
+45 76268638
kab@hai.dk

Lars Kjærgaard

Export Sales
+45 76268634
lak@hai.dk