Test / analyser

Korrosions- og slidtest

HAI råder over diverse værktøjer til korrosions- og slidtests

”Vores salgs- og udviklingsafdelinger har mange års erfaring og et solidt indblik i de uendelige muligheder, som overfladebehandling af aluminium skaber.”

Lars Kjærgaard / Export Sales

Salttåge korrosionstest

HAI´s Laboratorium råder over en ny A-scott S 450 salttåger, som er en af verdens mest moderne til korrosionstest på emner. Internt anvender HAI salttågeren til at teste de forskellige overfladebehandlinger på aluminiumsplader. Blandt andet for at opfylde de gældende MIL standarder indenfor anodisering og kromatering.

Anvendelighed

Salttågetesten er den mest anvendte metode til at teste korrosionsbestandigheden.

Testen udføres i et lukket kammer, hvor emnerne bliver udsat for en kontinuerlig saltholdig tåge.

Salttågetest kan være med til at definere, hvilke materialer der er bedst anvendelige i aggressive miljøer. Det kan ligeledes benyttes til at vurdere, hvor egnede forskellige overfladebehandlinger er i korrosions miljøer.

Funktion

Salttågeren fungerer ved, at testemner placeres i salttågekammeret. Herefter defineres, hvor længe emnerne skal udsættes for salttågen. Maskinen er udført med en forstøver, der giver emnerne en kontinuerlig tåge i hele den angivne testperiode.

Oftest testes plader med forskellige overfladebelægninger, men i samråd med HAI er det også muligt at teste emner med en anden udformning.

Slidtest

I forbindelse med intern kontrol og test råder HAI over en ”Taber Abraser”. HAI kan derfor tilbyde at udføre Taber slidtest iht. til militære specifikationer.

Der findes flere standarder inden for korrosionstest og salttågetest.

HAI´s salttåger opererer efter ASTM 117 standarden, som er en neutral salt spray test (NSS). For at overholde standarden bliver HAI´s salttågetest kontrolleret flere gange dagligt af vores laboratorium.

ASTM 117 kan sidestilles med ISO 7253 og DIN 50 021 standarden.