ANODISERING AF ALUMINIUM

Anodisering af aluminimum giver uanede muligheder for funktionelle og kreative overfladebehandlinger.

Kompetencer og engagement

Produktionsfaciliteterne og kvalificerede medarbejdere er nøglen til en succesfuld produktion hos HAI.
Anodiseringens processen bliver nøje overvåget af erfarne medarbejdere i HAI`s produktion. Det giver os de bedste forudsætninger for at være en kompetent og leveringsdygtig samarbejdspartner.

 

Valg af anodisering

Aluminiumsproduktets formål, egenskaber og udseende har særlig betydning for valg af overfladebehandling. HAI benytter altid de teknikker, der er nødvendige for at opnå det bedste resultat.

Overfladebehandling tilføjer en ekstra dimension til produktet, og derfor er den valgte behandling med til at give produktet sin helt egen karakter, og sikrer produktet kan leve op til forventningerne.

 

Anodiseringsprocessen

Metoden er en efterligning af aluminiummets naturlige beskyttelsesproces, men i processen hos HAI foregår oxideringen hurtigt, i rene omgivelser og fuldt kontrolleret. Denne proces kaldes anodisering.

Processen medfører, at den beskyttende overflade bliver mere lysægte, tykkere og stærkere. Det beskyttende lag er ca. 100 gange tykkere og derfor mere slidstærk sammenlignet med den naturlige proces. Samtidig er det korrosionsbestandig, smudsafvisende og elektrisk isolerende.

 

HAI er specialister i anodiseringer

Helt konkret fastgøres alu-produktet i et ophængs stativ med klemmer, inden det overfladebehandles ved nedsænkning i procesbade. I badene overføres strøm til produktet, som led i behandlingen, og klemmerne efterlader derfor et ikke-alukseret mærke. Også kaldt kontaktmærke.
I samarbejde med HAI bestemmes den optimale placering af klemmerne, så de ikke har betydning for produktets endelige funktion og udseende.

”Daglig måling og kontrol af alle kemiske processer, er en forudsætning for god overfladebehandling.”

Esben Øster

Technical Manager

Hos HAI tilbyder vi en række af anodiseringer.

Systematisk rådgivning

Vi er meget systematiske i vores rådgivning og bliver derfor ofte inddraget allerede i produktudviklingsfasen. Grundpillen i et hvert samarbejde er en åben dialog og målrettet fokus på produktets funktion. Vi formår altid at finde den rigtige løsning i samarbejde med kunden.

Ring på tlf. +45 88 44 77 22

Den gode dialog og kvalificerede rådgivning starter her.

Kontakt os allerede i dag.