Bliv klogere på Indfarvning/ HAI COLOURS

Indfarvning er en behandling, der anvendes, når der er særlige krav til aluminiummets farveudtryk. Hos HAI styrer vi indfarvningen meget præcist i processen, hvilket sikrer ensartet udseende hver gang og designmæssige muligheder. 

Yderligere info

Anodisering af aluminium efterlader et gennemsigtigt og naturligt anodiseringslag, men kombineret med forskellige forbehandlingsprocesser og farvestoffer kan egenskaber til farve, glans og struktur tilpasses til det nøjagtige ønskede visuelle udtryk. 

Indfarvning af aluminium fungerer ved at et farvestof placeres i det transparente oxidlag. Hos HAI har vi valgt at arbejde med organisk indfarvning og elektrolytisk indfarvning.  

Organisk indfarvning er den simpleste, da disse farver er almindelige pigmenter, som er opløste i vand, og farven trænger ind i porerne under en dyppeproces.  

Elektrolytisk indfarvning er mere kompleks, da denne benytter sig af elektricitet til at trække metalsalte ned i porerne, som derved giver forskellige farver med spil i toner og varme. 

Vi kan levere mange spændende og flotte farver, uanset om det er de mere tidløse lys-grå toner, patinerede rødbrune overflader eller over i de prægtige gyldne nuancer. HAI har et af Nordeuropas største udvalg inden for indfarvning, og vi kan på forespørgsel fremstille nye varianter. 

Aluminium er smukt, dekorativt og miljøvenligt – men aluminium er farvemæssigt neutralt efter anodisering. Hos HAI kan aluminiumsproduktet indfarves efter anodisering. Valg af farve og glans afhænger af, hvor produktet skal anvendes. Vi tilbyder to standardfarveserier: HAI® Indoor og HAI® Outdoor.

Valg af indfarvning

Indfarvning foregår ved en elektrolytisk dyppeproces, hvor farvestoffer eller metalsalte indlejres i overfladen, så aluminiumsproduktet får optimal lys- og farveægthed samt korrosionsbestandighed.

I de senere år er aluminium blevet et meget anvendt materiale i hverdagen. Både til indendørs arkitektur og til mere dekorative formål.

Indfarvningsprocessen

Farverne gennemgår en konstant kvalitetskontrol, hvilket sikrer en ensartet indfarvning og høj kvalitet. Dog gør vi opmærksom på, at der kan opstå farvedifference alt efter, om der er tale om indfarvning af støbte emner, plader og profiler.

Kvalitetskontrol

Rigtig mange af de produkter vi omgiver os med til dagligt, har aluminium som en del af designet. Det må siges, at indendørsfarverne får lov at lege. De jordagtige toner træder i baggrunden, og frem kommer de stærke og skarpe farver, fra den neon-agtige turkis og den blodige røde, til de dystre blå og sorte toner. Der er nærmest ingen grænser i mulighederne for farvespil i indendørs farver.

HAI Indoor

I dag benyttes anodiseret aluminium oftere og oftere til arkitektoniske formål.

Bygninger opføres oftere i aluminium, der er perfekt til dette formål. Fx bliver bygningernes facader i natur anodiseret eller indfarvet aluminium, da metallet er let, kræver minimal vedligeholdelse og passer ind i de fleste miljøer.

HAI Outdoor

SEO tekster

Blæsning er en effektiv mekanisk forbehandling, der anvendes, når der er særlige krav til aluminiummets struktur eller mathed. Blæsning efterlader en pæn, ensartet og mat overflade samtidig med, behandlingen til en vis grad kan afhjælpe bearbejdningsoverflader, slibespor, træk- og varmestriber, som er synlige på det rå materiale. Dette skyldes ændringer i materialestrukturen, som opnår den mere uniforme overflade og med et mat udtryk inden videre behandling.​

​HAI tilbyder flere forskellige blæsemedier med forskellig grovhed i strukturen til at give den ensformige overflade en brudt struktur.

Vi har forskellige varianter af blæsemidler, hvor man alt efter det ønskede resultat, kan vælge mellem; glasperler, ædelkorund, rustfri stålkugler, rustfri stål grit og blandingsblæsemiddel.

SEO tekster

Vi har et blæsemiddel som passer til dit behov uanset applikation eller komponentens fysiske karakteristika.

Behandlingen foregår i en lukket kabine, hvor vores operatører blæser fine korn af glas mod aluminiumsemnerne. Herved opnår man en ensartet overflade og en flot finish på hele emnet. ​

​Blæsning er en forbehandlingsproces, der kan sidestilles med andre mekaniske forbehandlinger som slibning, børstning og polering. ​

​​HAI kan glasblæse profiler op til 8 meter i et gennemløbsanlæg og tilbyder økonomisk fordelagtig glasblæsning i helautomatiske anlæg.