Forbehandlinger

FORBEHANDLING AF ALUMINIUM

HAI har et stort udvalg af kemiske og mekaniske forbehandlinger. Vi har fokus på hele processen fra idé til resultat.
”Høj kvalitet i alle procesled skal altid være en del af løsningen hos HAI.”
Stefan Thorsen / Project leader

Kvalitetsløsninger

Vi rådgiver altid gerne om det rette valg af forbehandling, da en forbehandling er væsentlig for den efterfølgende finish.
Med en grundig rådgivning og den rigtig håndtering af emnet, er du sikret at den efterfølgende behandling lever op til din forventninger om kvalitet og udseende.

Vi stiller krav

I dag tilbyder HAI et stort udvalg af kemiske og mekaniske forbehandlinger på vores 25.000m2 store fabrik i Horsens. Vi stiller store krav til vores medarbejdere og kvaliteten af vores behandlinger. HAI har specialiseret sig inden for forbehandlinger af aluminium til blandt andet arkitektur, design, surveillance, aerospace, subsea/offshore og medico.

Forbehandlingsprocessen

Først forbehandles emnerne gennem affedtning. Dernæst vælges én eller flere forbehandlinger. Ved flere forbehandlinger vil rækkefølgen være en mekanisk forbehandling før en kemisk forbehandling.

I mange tilfælde har vores erfaringer vist, at kemisk bejdsning er den mest attraktive forbehandlingsmetode, men valg af forbehandling afhænger af kundens krav til slutproduktets egenskaber og udseende.

Forbehandlingen har til formål at rengøre overfladen og fjerne oxidlaget på aluminiummet, samt give emnet den struktur eller udseende der ønskes.

Skal vi arbejde sammen?

Kontakt os idag, vi sidder altid klar ved telefonen

Forbehandlinger i henhold til DIN 17611 og ISO7599

Symbol Type Beskrivelse
E0 Affedtning og Deoxidering En forbehandling som kun renser og aktivere overfladen. Alle ridser mærker og korrosionsskader vil forblive synlige.
E1 Slibning Overfladen slibes med slibebånd. Fjerner de fleste fejl i overfladen, og efterlader et harmonisk slibebillede. Det er vigtigt at definere hvor grov en slibning der ønskes.
E2 Børstning Øger glansen og efterlader et børstet udtryk. Ikke alle ridser og mærker bliver fjernet. Grovheden i børstningen skal defineres.
E3 Polering Polering af overfladen, med det formål at øge glansen. Overfladefejl kan forblive synlige. Glansgraden kan variere meget fra legering til legering.
E4 Slibning og børstning Efterlader et børstet udtryk som ved E2, men typiske overfladefejl er fjernet med slibeprocessen.
E5 Slibning og polering Efterlader en poleret overflade med en øget glans. Slibningen fjerner typiske overfladefejl. Mindre slibemærker kan forblive synlige.
E5 Slibning og polering Efterlader en poleret overflade med en øget glans. Slibningen fjerner typiske overfladefejl. Mindre slibemærker kan forblive synlige.
E6 Kemisk bejdse "Ætser overfladen med det formål at skabe homogen og matte overflader. Overflade fejl vil blive sløret eller elimineret. Behandlingen anvendes i omfattede grad på ekstruderede profiler. "
E7 Kemisk polering Processen efterlader en glinsende overflade. Processen er velegnet til emner med komplicerede geometrier.
E8 Slibning eller polering efterfulgt af kemisk polering Processen efterlader en glinsende og smooth overflade, med synlig effekt af forudgående slibning eller polering.