Bliv klogere på Affedtning

Affedtningen er en nødvendig forbehandling, der anvendes til at fjerne substanser som oliefilm, smuds og andre proceshæmmende urenheder.

Yderligere info

Hvis der er olie, snavs eller maling på overfladenn inden f.eks. bejdsning eller anodisering, vil man opleve, at der kan forekomme aftryk, blanke overflader og misfarvninger, som påvirker det færdige resultat.

Affedtningen er en fast del af forbehandlingen af aluminiumsemner, da dette er første trin i rengøringen af overfladen inden den videre proces. En ren overflade er vital for den videre proces, da smuds som sidder fast på emnet vil hæmme de efterfølgende procestrin.

Inden videre behandling bliver emnerne skyllet, lufttørret, og tjekket igennem, så de er rene og klar til at blive efterbehandlet.

Affedtning er en mild basisk opløsning, og indebærer en begrænset mængde massetab og forringelse af glans på aluminiumsemner. Hvis høj glans er et parameter med høj vigtighed, er HAI også i stand til at håndtere sådanne opgaver, dog vil dette indebære en mere forsigtig rengøring.

Vores leverandør
Læs mere

Clariant

I de senere år er aluminium blevet et meget anvendt materiale i hverdagen. Både til indendørs arkitektur og til mere dekorative formål.

Farverne gennemgår en konstant kvalitetskontrol, hvilket sikrer en ensartet indfarvning og høj kvalitet. Dog gør vi opmærksom på, at der kan opstå farvedifference alt efter om der er tale om indfarvning af støbte emner, plader og profiler.
Se vores indendørs farver

Indendørs farvning

I dag benyttes anodiseret aluminium oftere og oftere til arkitektoniske formål. Bygninger opføres oftere i aluminium, der er perfekt til dette formål. Fx bliver bygningernes facader i natur anodiseret eller indfarvet aluminium, da metallet er let, kræver minimal vedligeholdelse og passer ind i de fleste miljøer.
Se vores udendørs farver

Udendørs farvning

SEO tekster

Blæsning er en effektiv mekanisk forbehandling, der anvendes, når der er særlige krav til aluminiummets struktur eller mathed. Blæsning efterlader en pæn, ensartet og mat overflade samtidig med, behandlingen til en vis grad kan afhjælpe bearbejdningsoverflader, slibespor, træk- og varmestriber, som er synlige på det rå materiale. Dette skyldes ændringer i materialestrukturen, som opnår den mere uniforme overflade og med et mat udtryk inden videre behandling.​

​HAI tilbyder flere forskellige blæsemedier med forskellig grovhed i strukturen til at give den ensformige overflade en brudt struktur.

Vi har forskellige varianter af blæsemidler, hvor man alt efter det ønskede resultat, kan vælge mellem; glasperler, ædelkorund, rustfri stålkugler, rustfri stål grit og blandingsblæsemiddel.

SEO tekster

Vi har et blæsemiddel som passer til dit behov uanset applikation eller komponentens fysiske karakteristika.

Behandlingen foregår i en lukket kabine, hvor vores operatører blæser fine korn af glas mod aluminiumsemnerne. Herved opnår man en ensartet overflade og en flot finish på hele emnet. ​

​Blæsning er en forbehandlingsproces, der kan sidestilles med andre mekaniske forbehandlinger som slibning, børstning og polering. ​

​​HAI kan glasblæse profiler op til 8 meter i et gennemløbsanlæg og tilbyder økonomisk fordelagtig glasblæsning i helautomatiske anlæg.