Bliv klogere på Vibrationsafgratning

Vibrationsafgratning er en effektiv behandling, der anvendes, når der er særlige krav til aluminiummets korrosionsbestandighed.

Yderligere info

Vibrationsafgratning anvendes til at fjerne ujævnheder, skarpe kanter, grater og mindske spor efter emnets andre bearbejdningsprocesser.

Processen foretages for at give emnet en flottere finish, hvor man blandt andet gør hjørner mere runde og afgratede. Afgratning er desuden med til at give den efterfølgende overfladebehandling en bedre holdbarhed.

Vibrationsafgratning er en ”grovere” slibning end andre afgratningsmetoder. Her sker der en mekanisk vibration, hvor emnerne bliver poleret og slebet for blandt andet skarpe kanter ved brug af afgratningsmedie. Valg af afgratningsmedie og mediestørrelse afhænger af den ønskede slibeeffekt og den slutfinish, man ønsker på emnerne.

​Slibemedier er typisk kunststof chips af varierende størrelser og form.

Typisk vil en grov vibrationsafgratning efterlade kraftigere spor end en skånsom afgratning.

Vibrations afgratning af emner foregår i en batch proces, hvor emnerne vibreres mekanisk med det valgte afgratnings medie. Vibrationsafgratning kaldes også trovalisering eller tromling.

Vores leverandør
Læs mere

Clariant

I de senere år er aluminium blevet et meget anvendt materiale i hverdagen. Både til indendørs arkitektur og til mere dekorative formål.

Farverne gennemgår en konstant kvalitetskontrol, hvilket sikrer en ensartet indfarvning og høj kvalitet. Dog gør vi opmærksom på, at der kan opstå farvedifference alt efter om der er tale om indfarvning af støbte emner, plader og profiler.
Se vores indendørs farver

Indendørs farvning

I dag benyttes anodiseret aluminium oftere og oftere til arkitektoniske formål. Bygninger opføres oftere i aluminium, der er perfekt til dette formål. Fx bliver bygningernes facader i natur anodiseret eller indfarvet aluminium, da metallet er let, kræver minimal vedligeholdelse og passer ind i de fleste miljøer.
Se vores udendørs farver

Udendørs farvning

SEO tekster

Blæsning er en effektiv mekanisk forbehandling, der anvendes, når der er særlige krav til aluminiummets struktur eller mathed. Blæsning efterlader en pæn, ensartet og mat overflade samtidig med, behandlingen til en vis grad kan afhjælpe bearbejdningsoverflader, slibespor, træk- og varmestriber, som er synlige på det rå materiale. Dette skyldes ændringer i materialestrukturen, som opnår den mere uniforme overflade og med et mat udtryk inden videre behandling.​

​HAI tilbyder flere forskellige blæsemedier med forskellig grovhed i strukturen til at give den ensformige overflade en brudt struktur.

Vi har forskellige varianter af blæsemidler, hvor man alt efter det ønskede resultat, kan vælge mellem; glasperler, ædelkorund, rustfri stålkugler, rustfri stål grit og blandingsblæsemiddel.

SEO tekster

Vi har et blæsemiddel som passer til dit behov uanset applikation eller komponentens fysiske karakteristika.

Behandlingen foregår i en lukket kabine, hvor vores operatører blæser fine korn af glas mod aluminiumsemnerne. Herved opnår man en ensartet overflade og en flot finish på hele emnet. ​

​Blæsning er en forbehandlingsproces, der kan sidestilles med andre mekaniske forbehandlinger som slibning, børstning og polering. ​

​​HAI kan glasblæse profiler op til 8 meter i et gennemløbsanlæg og tilbyder økonomisk fordelagtig glasblæsning i helautomatiske anlæg.