Bliv klogere på struktur

Struktur er en effektiv behandling, der anvendes, når der er særlige krav til aluminiummets struktur og farve. 

Yderligere info

Struktur blev oprindeligt udviklet af HAI til at levere et produkt, der var sammenligneligt i udseende med rustende stålkonstruktioner; dog uden de negative faktorer, så som svækket konstruktion, grimme løbere ned ad andre dele af konstruktionen og uden smuld og andre restprodukter.

Struktur er en forbehandling og en proces, hvor man fjerner ensartetheden og tilføjer struktur på overfladen af aluminiummet. Struktur er perfekt, hvis man ønsker et rust-lignende udtryk på ens emner.
Vi anbefaler, at man ikke behandler små/tynde plader, da man i processen ætser overfladen.

Strukturbehandlingen er en gennemgribende forandring af aluminiumsoverfladen på plade konstruktioner. Den kan være retningsbestemt, således at det ligner voldsom patina der trækker ned over emnet.

Strukturbehandlingen bliver ofte anvendt i forbindelse med arkitektur hvor en unik og brudt overflade ønskes. HAI leverer den derfor i alle vores udendørs farver, så et unikt udtryk kan skabes uanset farve ønske.

Vores leverandør
Læs mere

Clariant

I de senere år er aluminium blevet et meget anvendt materiale i hverdagen. Både til indendørs arkitektur og til mere dekorative formål.

Farverne gennemgår en konstant kvalitetskontrol, hvilket sikrer en ensartet indfarvning og høj kvalitet. Dog gør vi opmærksom på, at der kan opstå farvedifference alt efter om der er tale om indfarvning af støbte emner, plader og profiler.
Se vores indendørs farver

Indendørs farvning

I dag benyttes anodiseret aluminium oftere og oftere til arkitektoniske formål. Bygninger opføres oftere i aluminium, der er perfekt til dette formål. Fx bliver bygningernes facader i natur anodiseret eller indfarvet aluminium, da metallet er let, kræver minimal vedligeholdelse og passer ind i de fleste miljøer.
Se vores udendørs farver

Udendørs farvning

SEO tekster

Blæsning er en effektiv mekanisk forbehandling, der anvendes, når der er særlige krav til aluminiummets struktur eller mathed. Blæsning efterlader en pæn, ensartet og mat overflade samtidig med, behandlingen til en vis grad kan afhjælpe bearbejdningsoverflader, slibespor, træk- og varmestriber, som er synlige på det rå materiale. Dette skyldes ændringer i materialestrukturen, som opnår den mere uniforme overflade og med et mat udtryk inden videre behandling.​

​HAI tilbyder flere forskellige blæsemedier med forskellig grovhed i strukturen til at give den ensformige overflade en brudt struktur.

Vi har forskellige varianter af blæsemidler, hvor man alt efter det ønskede resultat, kan vælge mellem; glasperler, ædelkorund, rustfri stålkugler, rustfri stål grit og blandingsblæsemiddel.

SEO tekster

Vi har et blæsemiddel som passer til dit behov uanset applikation eller komponentens fysiske karakteristika.

Behandlingen foregår i en lukket kabine, hvor vores operatører blæser fine korn af glas mod aluminiumsemnerne. Herved opnår man en ensartet overflade og en flot finish på hele emnet. ​

​Blæsning er en forbehandlingsproces, der kan sidestilles med andre mekaniske forbehandlinger som slibning, børstning og polering. ​

​​HAI kan glasblæse profiler op til 8 meter i et gennemløbsanlæg og tilbyder økonomisk fordelagtig glasblæsning i helautomatiske anlæg.