Bliv klogere på Semi-hårdanodisering

Semi hårdanodisering er en effektiv behandling, der anvendes, når der er særlige krav til aluminiummets korrosionsbestandighed.

Yderligere info

Semi-hårdanodisering er en behandling, der tager nogle af de bedste egenskaber fra to forskellige verdner. Med semi-hårdanodisering opnås et slidstærkt produkt, der er sammenligneligt med hårdanodisering, men som samtidig har fleksibiliteten fra normal anodisering.

Semi hårdanodisering er en effektiv overfladebehandling af aluminiumsprofiler, og anvendes blandt andet for at skabe øget korrosionsbestandighed, en smudsafvisende overflade, en dekorativ overflade eller en overflade med elektrisk isolerende belægning. 

Semi-hårdanodisering er en eftertragtet behandlingstype grundet dens høje hårdhed, slidstyrke og fantastiske korrosionsbestandighed, mens den stadig kan tilbydes i et bredt udvalg af farver.

Semi-hårdanodisering formår at være et helt fantastisk bindeled mellem det dekorative og det tekniske, og derfor et fremragende valg når produktet både har høje tekniske krav, men også skal fremstå som et lækkert produkt med specifikke krav til det visuelle.

Ved semi hårdanodisering bliver aluminium behandlet i et af vores specielle proceskar efter helt bestemte parametre med det formål at opbygge et oxidlag, der rammer midtpunktet mellem det hårde og det dekorative.
Aluminiumsemner, som bliver behandlet med en semi hårdanodisering, vil i større grad kunne tåle at blive udsat for slitage, men hvor man stadigvæk har mulighed for at indfarve i andre farver end grå, brun og sort. 

Vores leverandør
Læs mere

Clariant

I de senere år er aluminium blevet et meget anvendt materiale i hverdagen. Både til indendørs arkitektur og til mere dekorative formål.

Farverne gennemgår en konstant kvalitetskontrol, hvilket sikrer en ensartet indfarvning og høj kvalitet. Dog gør vi opmærksom på, at der kan opstå farvedifference alt efter om der er tale om indfarvning af støbte emner, plader og profiler.
Se vores indendørs farver

Indendørs farvning

I dag benyttes anodiseret aluminium oftere og oftere til arkitektoniske formål. Bygninger opføres oftere i aluminium, der er perfekt til dette formål. Fx bliver bygningernes facader i natur anodiseret eller indfarvet aluminium, da metallet er let, kræver minimal vedligeholdelse og passer ind i de fleste miljøer.
Se vores udendørs farver

Udendørs farvning

SEO tekster

Blæsning er en effektiv mekanisk forbehandling, der anvendes, når der er særlige krav til aluminiummets struktur eller mathed. Blæsning efterlader en pæn, ensartet og mat overflade samtidig med, behandlingen til en vis grad kan afhjælpe bearbejdningsoverflader, slibespor, træk- og varmestriber, som er synlige på det rå materiale. Dette skyldes ændringer i materialestrukturen, som opnår den mere uniforme overflade og med et mat udtryk inden videre behandling.​

​HAI tilbyder flere forskellige blæsemedier med forskellig grovhed i strukturen til at give den ensformige overflade en brudt struktur.

Vi har forskellige varianter af blæsemidler, hvor man alt efter det ønskede resultat, kan vælge mellem; glasperler, ædelkorund, rustfri stålkugler, rustfri stål grit og blandingsblæsemiddel.

SEO tekster

Vi har et blæsemiddel som passer til dit behov uanset applikation eller komponentens fysiske karakteristika.

Behandlingen foregår i en lukket kabine, hvor vores operatører blæser fine korn af glas mod aluminiumsemnerne. Herved opnår man en ensartet overflade og en flot finish på hele emnet. ​

​Blæsning er en forbehandlingsproces, der kan sidestilles med andre mekaniske forbehandlinger som slibning, børstning og polering. ​

​​HAI kan glasblæse profiler op til 8 meter i et gennemløbsanlæg og tilbyder økonomisk fordelagtig glasblæsning i helautomatiske anlæg.