Bliv klogere på Passivering

Passivering er en behandling, der anvendes, når der er særlige krav til aluminiummets korrosionsbestandighed og elektriske ledeevne. 

Yderligere info

Passivering anvendes som oftest til at korrosionsbeskytte aluminiumsemner samt til at give emnerne egenskaber som elektrisk modstand og øget vedhæftningsevne.  

 Disse behandlinger er meget tynde, og er ikke på samme måde en del af aluminiumsubstratet, som f.eks. anodisering er. Behandlingen bliver grundet dens fordele brugt blandt andet til rumfart og luftfart. 

Passivering er en teknisk behandling, hvor man beskytter underlaget mod korrosion. Passivering har den fordel, at aluminiummet beholder den elektriske ledeevne, og giver mulighed for påføring af forskellige typer lakering og maling efter behandling.  

Den øgede vedhæftningsevne gør passivering til en helt fantastisk forbehandling til mange typer af lak og maling. Herved kan der sikres en bedre binding, når man ønsker at beskytte yderligere mod korrosion. Den øgede binding er direkte modvirkende over for det som er kendt som filiform korrosion, hvor der er tale om indtrængning mellem en evt. lak eller maling og aluminiummet. Filiform korrosion kan ses som synlige aftegninger, der tilnærmelsesvis ligner et mindre netværk af forgreninger. 

Gul kromatering er et krom (VI)-holdigt kromateringlag til aluminiumskomponenter – også kendt under handelsnavnet Alodine eller Iridite. Processen gul kromatering er en kemisk overfladebehandling, der bevarer og tilfører overfladen tekniske egenskaber. Gul Kromatering er en passiveringsmetode, der anvender Hexavalent krom til at give aluminiummet bestemte tekniske egenskaber inden for ledeevne, korrosionsbeskyttelse og vedhæftningsevne.
Gul kromaterede emner får som navnet hentyder til, et gult/gyldent skær efter behandlingen.

Cr+6

SurTec 650 TCP (Trivalent chromium passivation) er udviklet af Naviair i samarbejde med det amerikanske forsvar. SurTec 650 TCP er et alternativ til det krom (VI)-holdige kromatering af aluminiumskomponenter, og er en passiveringsmetode, der anvender Trivalent Krom. SurTec 650 TCP tilfører overfladen nye kemiske og tekniske egenskaber, og eksisterer som et alternativ til Hexavalent krom behandlinger. SurTec 650 TCP får et blå-grønt iriserende skær, men fremstår meget transparant.

Cr+3 (ChromitAL TCP)

HAI® TCP efterlever kravene i MIL-PRF-8625, Type II/ Class 1A og 3

Cr+6 og Cr+3 er såkaldte konverteringsbelægninger, da de begge forandrer aluminiummets egenskaber.

Standarder

Cr+6

Gul kromatering er et krom (VI)-holdigt kromateringlag til aluminiumskomponenter – også kendt under handelsnavnet Alodine eller Iridite. 
Processen gul kromatering er en kemisk overfladebehandling, der bevarer og tilfører overfladen tekniske egenskaber.

Gul Kromatering er en passiveringsmetode, der anvender Hexavalent krom til at give aluminiummet bestemte tekniske egenskaber inden for ledeevne, korrosionsbeskyttelse og vedhæftningsevne.

Dette betegnes som en konverteringsbelægning, fordi overfladebehandlingen forandrer de oprindelige egenskaber af aluminiummet.

Gul kromaterede emner får som navnet hentyder til, et gult/gyldent skær efter behandlingen.

Cr+3 (ChromitAL TCP)

SurTec 650 TCP (Trivalent chromium passivation) er udviklet af Naviair i samarbejde med det amerikanske forsvar. SurTec 650 TCP er et alternativ til det krom (VI)-holdige kromatering af aluminiumskomponenter. Processen SurTec 650 TCP er en kemisk overfladebehandling, der tilfører overfladen nye kemiske og tekniske egenskaber.

SurTec 650 TCP, i daglig tale TCP, er en passiveringsmetode der anvender Trivalent Krom. SurTec 650 TCP eksisterer som et alternativ til Hexavalent krom behandlinger.

SurTec 650 TCP er ligeledes en konverteringsbelægning, da den forandrer aluminiummets egenskaber.

SurTec 650 TCP får et blå-grønt iriserende skær, men fremstår meget transparant.

HAI® TCP efterlever kravene i MIL-PRF-8625, Type II/ Class 1A og 3

SEO tekster

Blæsning er en effektiv mekanisk forbehandling, der anvendes, når der er særlige krav til aluminiummets struktur eller mathed. Blæsning efterlader en pæn, ensartet og mat overflade samtidig med, behandlingen til en vis grad kan afhjælpe bearbejdningsoverflader, slibespor, træk- og varmestriber, som er synlige på det rå materiale. Dette skyldes ændringer i materialestrukturen, som opnår den mere uniforme overflade og med et mat udtryk inden videre behandling.​

​HAI tilbyder flere forskellige blæsemedier med forskellig grovhed i strukturen til at give den ensformige overflade en brudt struktur.

Vi har forskellige varianter af blæsemidler, hvor man alt efter det ønskede resultat, kan vælge mellem; glasperler, ædelkorund, rustfri stålkugler, rustfri stål grit og blandingsblæsemiddel.

SEO tekster

Vi har et blæsemiddel som passer til dit behov uanset applikation eller komponentens fysiske karakteristika.

Behandlingen foregår i en lukket kabine, hvor vores operatører blæser fine korn af glas mod aluminiumsemnerne. Herved opnår man en ensartet overflade og en flot finish på hele emnet. ​

​Blæsning er en forbehandlingsproces, der kan sidestilles med andre mekaniske forbehandlinger som slibning, børstning og polering. ​

​​HAI kan glasblæse profiler op til 8 meter i et gennemløbsanlæg og tilbyder økonomisk fordelagtig glasblæsning i helautomatiske anlæg.